nieuws

VIDEO: Topklasse start dit weekend

ROTTERDAM - De topklasse gaat dit weekend van start met vier ploegen uit de regio Rijnmond. BVV Barendrecht, VV Capelle en Excelsior Maassluis spelen op zaterdag. RKSV Leonidas komt uit op zondag.
Barendrecht en Capelle speelden het afgelopen seizoen al op het hoogste amateurniveau. Excelsior Maassluis en Leonidas werden kampioen en promoveerden vanuit de hoofdklasse.

Barendrecht

Barendrecht leverde vorig seizoen een knappe prestatie door tweede te worden in de topklasse. Er waren deze zomer weinig mutaties bij de ploeg van trainer Jack van den Berg. De doelstelling is dit jaar om bij de beste vijf te eindigen. Barendrecht speelt in de eerste wedstrijd thuis tegen Excelsior '31.
Capelle
De nieuwe trainer Theo de Boon wil dit seizoen net als vorig jaar in het linkerrijtje eindigen. Om dat te bereiken heeft Capelle onder meer oud-Feyenoorder Jerson Anes Ribeiro aangetrokken. Capelle reist zaterdag naar het oosten van het land voor het eerste competitieduel van het seizoen met HHC Hardenberg.

Excelsior Maassluis

De club uit Maassluis promoveerde afgelopen seizoen vanuit de hoofdklasse B naar de topklasse. Daarin wil trainer Cesco Achterberg zich proberen te handhaven. Excelsior Maassluis trapt het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Spakenburg.
Leonidas
Het is dit seizoen voor het eerst dat er een Rotterdamse club in de topklasse op zondag uitkomt. Leonidas promoveerde vorig seizoen vanuit de hoofdklasse A en hoopt direct bij de beste drie te eindigen. HSC'21 is zondag in een thuiswedstrijd de eerste tegenstander van het seizoen.