nieuws

Verwarde man veroorzaakt ontploffing in eigen huis

ROTTERDAM - Een verwarde man van 53 jaar heeft dinsdagochtend een gasexplosie veroorzaakt in zijn huis aan de Struyckstraat in Vlaardingen. Hij draaide de gaskraan open, net voor het arrestatieteam van de politie zijn huis zou binnenvallen.
Voordat de man zijn huis opblies, had hij ook al een medewerker van een reisbureau aan het Liesveld in Vlaardingen bedreigd en mishandeld. De medewerker raakte hierdoor licht gewond.
De politie besloot het arrestatieteam in te zetten nadat de man had gedreigd de boel op te blazen. Nog voordat deze in actie konden komen, blies de man zijn woning op. De man is met zware verwondingen aan zijn bovenlichaam naar het ziekenhuis gebracht. Hij is aangehouden en wordt verhoord zodra zijn toestand dat toelaat.
Als gevolg van de ontploffing is een ruit aan de achterkant van het huis gesprongen. Na de explosie ontstond er brand. De brandweer had het vuur snel onder controle.
De man woonde nog maar twee weken in het huis; de woning was volgens Woningstichting Samenwerking Vlaardingen onlangs nog volledig gerenoveerd.
De omgeving van de Struyckstraat is afgezet.
Foto: Archief