nieuws

Nachtvlinders en vleermuizen in Chris Natuurlijk

muggentiengemeten
muggentiengemeten
ROTTERDAM - Chris Natuurlijk zoekt nachtvlinders en vleermuizen op Tiengemeten, vindt natuur dichtbij huis en luistert naar watermuziek van Peter Goedhart. Zaterdagochtend tussen 08:00 en 09:00 uur op Radio Rijnmond.Afbeelding: Jan Alewijn Dijkhuizen
Chris Natuurlijk gaat op zoek naar nachtvlinders en vleermuizen op Tiengemeten. Het natuureiland in het Haringvliet is normaalgesproken alleen overdag toegankelijk voor recreanten, maar heel af en toe mag je tijdens een excursie van Natuurmonumenten ook in de avond het eiland op. Samen met Helma Braat, de boswachter van het eiland en twee gidsen gaat Chris Natuurlijk het eiland op. Misschien zien ze in de schemer nog een bever zwemmen? Gids Peter Rooij is kenner van nachtvlinders. Hij smeert de bomen in met een zoetgeurend goedje waarop de nachtvlinders afkomen. Jan Alewijn Dijkhuizen is de vleermuizenspecialist die de batdetector meeneemt om vleermuizen te kunnen horen. Aan het eind van de wandeling over het eiland staat nog een bijzondere lamp klaar waarop heel veel nachtvlinders afkomen. Helaas weten ook de muggen de lamp te vinden en praten wordt daardoor een beetje lastig, met al die muggen in je keel.
Op zaterdag 31 augustus houdt Natuurmonumenten een excursie op Tiengemeten waarbij de deelnemers, net als Chris Natuurlijk, op zoek gaan naar de nachtdieren van het eiland.
Natuur is om de hoek. Zo heet het boek van fotograaf Jeroen Snel en schrijver Hans Peeters. Chris Natuurlijk gaat samen met Hans Peeters op zoek naar natuur in het Park bij de Euromast, om de hoek bij Radio Rijnmond.
Vaar met de Rotterdamse dichter, schrijver en zanger Peter Goedhart mee naar een spannende plek in de Rotterdamse haven waar eens het ss Rotterdam werd gebouwd en luister naar de muziek en teksten die Peter Goedhart zelf heeft gemaakt. In Chris Natuurlijk een reportage over Watermuziek, zoals de voorstelling van de Rotterdammer heet.
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!

Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond