nieuws

Voortbestaan studentencafé Oude Haven in gevaar

ROTTERDAM - Het voorbestaan van studentencafé Villa Kakelbont in de Rotterdamse Oude Haven is in gevaar, nadat buurtbewoners hebben geklaagd over geluidsoverlast. Naar aanleiding van de klachten heeft DCMR Mileudienst Rijnmond twee maanden geleden een begrenzer geplaatst op de geluidsinstallatie van de uitgaansgelegenheid.
"Ik moet het hebben van de avonduren met muziek", vertelt eigenaar Paul Lap. "Nu we geen harde muziek kunnen draaien, loopt het aantal bezoekers fors terug. Op deze manier ga ik het niet overleven."
Schriftelijke vragen
Jos Verveen van D66 gaat naar aanleiding van de situatie bij Villa Kakelbont schriftelijke vragenstellen aan het college van burgemeester en wethouders. Hij wil inzicht in de cijfers van DCMR over de situatie in de Binnenstad.
"Wij willen weten hoeveel klachten van geluidsoverlast DCMR in de Rotterdamse binnenstad heeft gehad", vertelt Verveen. "Daarbij willen we vooral weten hoeveel personen verantwoordelijk zijn geweest voor het totaal aantal klachten. Misschien is er slechts een kleine groep mensen verantwoordelijk voor een groot aantal klachten."
Daarnaast bekijkt Verveen de mogelijkheden voor een zogenaamd 'Geluidsinstallatiefonds'. 'Wanneer een horecaondernemer een flinke investering moet doen om zijn pand geluidsdicht te maken, kan je als gemeente een deel voor je rekening nemen."
Bruisende binnenstad
Rober Willemsen, voorzitter van Horeca Nederland in de regio Rotterdam, is ook niet blij met de situatie. "De politiek in Rotterdam kiest vooral voor wonen, en niet voor een bruisende binnenstad waar goed ondernomen kan worden."
De DCMR laat in een reactie weten dat er vanaf begin dit jaar twintig keer is geklaagd door minimaal vier verschillende buurtbewoners over geluidsoverlast van Villa Kakelbont.