nieuws

Bestuurder West-Kruiskade verdacht van doodslag

ROTTERDAM - Justitie beschuldigt de automobilist die op de West-Kruiskade in Rotterdam een dodelijk ongeluk veroorzaakte van doodslag. Bij het ongeluk zondagochtend kwamen twee inzittenden van de auto om het leven.
De 26-jarige bestuurder van de BMW 5 raakte lichtgewond; twee vrouwen van 21 en 33 jaar waren op slag dood. Alle drie inzittenden kwamen uit Den Haag. Er waren geen andere voertuigen bij de botsing betrokken.
De auto klapte zondagmorgen rond zes uur met hoge snelheid op een bovenleidingmast van de tram en brak in twee stukken. De ravage was enorm. De vrouwen werden uit de wagen geslingerd.

'Ernstig onverantwoord'

De bestuurder werd in eerste instantie verdacht van dood door schuld. Maar uit verder onderzoek is gebleken dat de bestuurder 'ernstig onverantwoord rijgedrag' heeft vertoond, aldus politie en justitie.
De politie kan nog niet zeggen hoe de hard man reed en of hij onder invloed was. Desondanks zijn de aanwijzingen voldoende om de bestuurder van een ernstiger vergrijp te verdenken.
De rechter heeft woensdag besloten dat de Haagse automobilist langer blijft vastzitten. Zijn voorlopige hechtenis is met twee weken verlengd.