nieuws

Verkeersdrempel net iets te flexibel

ROTTERDAM - Verkeersdrempels zijn vaak een bron van ergenis voor automobilisten, maar in de Nieuwe Maasstraat in Schiedam ergeren juist de bewoners zich aan de drempel voor de deur.
De zogenoemde flexibele verkeersdrempel veroorzaakt vooral 's ochtends vroeg en 's avonds laat zo veel herrie dat de bewoners die vlak bij de drempel wonen er wakker van worden. Ook voelen zij hun hele huis trillen als er zwaar verkeer of hardrijders overheen gaan.
Voor de straat geldt een maximum snelheid van 30 kilometer per uur, maar veel automibilisten houden zich hier niet aan. Volgens buurtbewoners wordt er vaak wel 70 of 80 kilometer per uur gereden. De drempel lijkt voor de verkeersveiligheid geen enkel nut te hebben.
Wat de bewoners betreft mag de drempel dan ook zo snel mogelijk verdwijnen. Velen van hen hebben al geklaagd bij de gemeente, maar tot nu toe is er nog niets gedaan aan de overlast die de drempel geeft.
De gemeente Schiedam laat in een reactie aan RTV Rijnmond weten zich bewust te zijn van de klachten en zegt toe de drempel op korte termijn te verbeteren, zodat hij weer goed functioneert. Als de klachten daarna blijven aanhouden, wordt hij weggehaald.