nieuws

Acht diploma's Ibn Ghaldoun ongeldig verklaard

ROTTERDAM - De diploma’s van acht scholieren van Ibn Ghaldoun zijn ongeldig verklaard door de directeur van de school. De leerlingen zijn betrokken geweest bij de examenfraude op de Islamitische scholengemeenschap in Rotterdam.
De acht leerlingen worden met terugwerkende kracht uitgesloten van het examen. Hun behaalde resultaten zijn ongeldig verklaard. De directeur heeft dit besloten na het lezen van informatie van het Openbaar Ministerie. De onderwijsinspectie heeft de informatie aan de school ter beschikking gesteld.

Mogelijk meer diploma's ongeldig

Het Openbaar Ministerie heeft de onderwijsinspectie ook namen gegeven van scholieren die niet bij de diefstal betrokken zijn geweest, maar mogelijk wel voorkennis hebben gehad toen ze hun examen maakten. Dit wordt nog verder onderzocht. Als dit het geval is, zal de inspectie de directeuren van de betreffende scholen informeren.

27 gestolen examens

Het onderzoek naar de verspreiding van de gestolen examens is nog in volle gang. Inmiddels zijn er tientallen jongeren gehoord. Het gaat voornamelijk om leerlingen van Ibn Ghaldoun, maar volgens het Openbaar Ministerie hebben ook scholieren van andere scholen de gestolen examens vooraf gezien. In totaal zijn er minimaal 27 examens gestolen.