Feyenoord komt goed weg met kleine nederlaag

21augKrasno
21augKrasno
ROTTERDAM - Feyenoord heeft de heenwedstrijd in de play-offs van de Europa League bij Kuban Krasnodar met 1-0 verloren. Met dat nipte verlies kwam het elftal van trainer Ronald Koeman goed weg, want de Russen kregen legio kansen. Doelman Erwin Mulder behoedde zijn ploeg voor een grotere nederlaag.
De Rotterdammers stonden vanaf het beginsignaal onder druk. Ibrahima Baldé kreeg al na drie minuten een behoorlijke kans, maar de spits knalde naast het doel. Vier minuten later kwam Feyenoord helemaal goed weg toen Ivelin Popov - die in 2005 nog enkele maanden bij Feyenoord speelde in de jeugd – de paal trof en Sven de Beek de bal vervolgens over het doel joeg.
De bezoekers kwamen in die fase nauwelijks voor het vijandelijke doel. Alleen Lex Immers probeerde het van afstand, maar zijn schot miste richting. Mulder had aan de andere kant een prachtig antwoord op een knal van Gheorghe Bucur. De storm van Kuban Krasnador ging gaandeweg de eerste helft liggen, maar toch kreeg Baldé nog een dot van een kans. Hij wurmde zich langs Bruno Martins Indi, maar zag zijn poging door Mulder onschadelijk worden gemaakt.
Feyenoord kreeg pal voor rust de kans op dat belangrijke uitdoelpunt, maar Graziano Pellè had weinig geluk toen zijn inzet via keeper Aleksandr Belenov op de paal belandde.
Net als in de eerste helft kreeg de thuisploeg ook snel na rust een grote mogelijkheid. Baldé had vrije baan richting Mulder, maar mikte vervolgens naast. Enkele minuten later stond de sluitpost op de goede plaats om een volley van Bucur te keren. Diezelfde speler zag daarna dat Mulder opnieuw attent reageerde. Na een uur spelen viel de openingstreffer alsnog. Popov vond Baldé vlak voor het doel en nu was Mulder wel kansloos: 1-0.
Koeman bracht daarna Elvis Manu voor de onzichtbare Ruben Schaken. Aan het spelbeeld veranderd echter niets. De gastheren bleven domineren. Feyenoord had alle geluk dat Mulder een enorme pegel van Popov met zijn voet pareerde. Dik tien minuten voor tijd kregen de Rotterdammers een kans, maar Immers kopte een meter over het doel van Belenov. Het was Feyenoord’s laatste wapenfeit. Ook Krasnodar geloofde het wel.
De return is komende week in de Kuip. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase.
Scoreverloop: 60. Baldé 1-0
Opstelling Feyenoord: Mulder; Van Beek, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Vilhena (74. Vormer), Immers, Schaken (64. Manu), Pellè en Armenteros.