nieuws

Overlast door nu al 'spraakmakende' brug

ROTTERDAM - De komende drie nachten moeten automoblisten rekening houden met ernstige verkeershinder op de A15 ter hoogte van afslag Charlois. De weghelften worden afgesloten voor de bouw van een nieuwe fiets en voetgangersbrug, ook wel de Groene Verbinding genoemd. Kenners spreken nu al van een spraakmakende brug.
De afgelopen maanden is een bedrijf in Vlissingen bezig geweest om de brug te bouwen. In twee grote delen wordt de brug de komende dagen over de A15 geplaatst. Volgens kenners wordt het een bijzondere brug vanwege zijn ontwerp. Zo wordt hij ook wel de netkous genoemd. De kosten van de brug zijn dan ook hoger dan bij normale fiets- en voetgangersbrug. Ongeveer 9,2 miljoen euro.
Doel bijzondere brug
"Het moet niet zomaar één of andere lullig bruggetje worden, want de brug zal Rotterdam-Zuid verbinden met de Albrandswaard", zegt Koos Karssen van de Stadsregio Rotterdam. Vanwege compensatiegelden van de Tweede Maasvlakte wordt er 750 hectare nieuwe natuur gecompenseerd, veelal ten westen van Barendrecht.
"Dit wordt echt een heel mooi stuk natuur zo vlak bij de Oude Maas, dus mag de toegang ernaar toe ook wel bijzonder worden", antwoordt Karssen op de vraag waarom de brug 9,2 miljoen euro kost.

Overlast
De A15 zal voor de bouw van de brug de komende drie nachten worden afgesloten. Donderdagavond in de richting van de Maasvlakte en vrijdag- en zaterdagavond in beide richtingen. Verkeer zal plaatselijk worden omgeleid of wordt aangeraden om te rijden via de Ring Rotterdam.