nieuws

Muziek uit de Goot in Gorinchem

ROTTERDAM - Gorinchem wordt zaterdag overspoeld door straatmuzikanten. Tijdens het muziekfestival 'Muziek uit de Goot' spelen er in de hele stad straatmuzikanten. In totaal zijn er meer dan zestig optredens.
Rik Tazelaar van de band Taas! is organisator van het grote Straatmuziekfestival. "Ik wilde de muziek letterlijk naar buiten brengen: uit het kroeg- en clubcircuit, hup de straat op." Zijn lievelingsplekje is aan de voet van de fontein op de Grote Markt. "Eén van de mooiste plekjes van Gorcum", roept hij lachend.
Tazelaar speelt regelmatig samen met de Gorcumse gitarist Walter de Lima van de band Ramblin' Men bij de fontein. De Lima: "Er is een grote saamhorigheid onder de muzikanten hier. En dat proberen we ook uit te stralen naar het publiek".
Zaterdag 24 augustus is er vanaf een uur 's middags door de hele Gorcumse binnenstad straatmuziek te horen van onder andere De Jazzbende, De Fucksia's en Balcony Players. Flyers met het programma van Muziek uit de Goot zijn overal in de stad te verkrijgen.