nieuws

DOOR/Neptunus start play-offs met overwinning

Honkbal
Honkbal
ROTTERDAM - De honkballers van DOOR/Neptunus zijn de play-offs gestart met een 4-3 overwinning op Amsterdam. De ploeg van coach Evert-Jan 't Hoen werkte in het eigen Familiestadion een achterstand weg. Neptunus speelde alweer voor de vierde keer op rij tegen de Amsterdammers.
Ook in de laatste drie duels van de reguliere competitie stonden beide ploegen tegenover elkaar. Neptunus won al die wedstrijden. Donderdag keken de Rotterdammers lang tegen een achterstand aan. In de zevende inning boog de thuisploeg een 2-3 achterstand om in een 4-3 voorsprong. Gianison Boekhoudt en Adrian Anthony kwamen over de thuisplaat. Die nipte marge bleek voldoende voor de winst. De andere wedstrijd in de kampioensgroep tussen Kinheim en Pioniers eindigde in 5-3.
Komend weekend speelt Neptunus - dat in de reguliere competitie als eerste was geeindigd - nog twee keer tegen Amsterdam. Daarna wacht de ploeg van 't Hoen drie confrontaties met Pioniers. Kinheim is de laatste opponent. De beste twee clubs plaatsen zich voor de Holland Series om het landskampioenschap.