nieuws

Tiener trotseert Maas voor doodzieke oma

ROTTERDAM - De 12-jarige Charlotte Beijer trotseert binnenkort als jongste deelnemer ooit het water van de Maas tijdens Rotterdam Swim. De tiener hoopt zo een positieve draai te geven aan een vervelende periode. ''Mijn ene oma is gestorven en mijn andere oma is erg ziek.''
Een gek jaar, noemt Charlotte het zelf. Eerst stierf haar oma aan kanker, later kreeg ook haar andere grootmoeder de ziekte. ''En mijn hond is gewond geraakt. Ik vind het wel fijn dat ik nu ook iets leuks meemaak,'' vertelt ze.
Voor de tiener is zwemmen een uitlaatklep, maar ook een kans om anderen te helpen. Met haar Rondje Noordereiland haalt ze geld op voor familiehuis van Oncologisch Centrum Daniël den Hoed, waar familieleden van kankerpatiënten terechtkunnen.
Kilometers zwemmen in het open water is zwaar, maar de 12-jarige waterrat heeft zich goed voorbereid. ''Ik train ook in de Maas,'' vertelt Charlotte. ''Het is kouder dan een normaal zwembad en ik weet niet of vissen langs je voeten zwemmen.''
Charlotte gaat zaterdag het water in. Wie de tiener wil aanmoedigen kan terecht op haar Facebookpagina, of natuurlijk gewoon aan de finish van Rotterdam Swim.