Actie tegen overlast 'kamperende' truckers

UPDATE: Acties zijn voorlopig afgeblazen

Ondernemers van industrieterrein de Vettenoordse polder in Vlaardingen willen vrijdagmiddag actie voeren tegen de overlast van Midden- en Oost- Europese vrachtwagenchauffeurs. De actievoerders zijn van plan om de toegangswegen af te sluiten.


De ondernemers klagen al langer over overlast door chauffeurs die het industrieterrein gebruiken om te overnachten. "In het weekend is hier een vaste club van zeker veertig chauffeurs", zegt Tom Dangerman, die een transportbedrijf heeft aan de 4e Industriestraat. "Ze maken een enorme troep en doen hun behoefte achter hun vrachtwagen. Op maandagmorgen weet je niet wat een vieze puinhoop je aantreft". Hij verdenkt de chauffeurs er bovendien van dat ze gasolie van hem stelen. "Ik begin iedere maandag met tweehonderd euro in de min, omdat mijn tanks weer leeg zijn."

Locoburgemeester Hans Versluijs heeft Dangerman, samen met andere ondernemers van het industrieterrein, uitgenodigd op het Vlaardingse stadhuis. De gemeente zegt op zoek te zijn naar een oplossing voor het probleem. "Maar dat duurt ons nu te lang", zegt Dangerman. "Daarom zetten we vanmiddag trucks op alle toegangswegen. We willen een duidelijk signaal afgeven dat het zo niet langer kan."

Eerder was er al overlast van kamperende truckers in de Wilhelminahaven in Vlaardingen. Daar is inmiddels een parkeerverbod ingesteld. "Het probleem verplaatst zich nu naar de Vettenoordse polder", zegt Dangerman. "Er zijn speciaal ingerichte overnachtingsplaatsen in de Rotterdamse haven. De chauffeurs weigeren acht euro per nacht te betalen, maar er is daar plek genoeg."

Deel dit artikel: