nieuws

Beslag op spullen omstreden dierenhandelaar

ROTTERDAM - Een deurwaarder heeft beslag gelegd op de spullen in dierenwinkel Fauna World in Rotterdam, van de omstreden dierenhandelaar Chavello Plak. Dat is gebeurd op verzoek van de eigenaar van het pand aan de Uitweg, die nog veel huur tegoed had.

De deurwaarder heeft ook de huurovereenkomst met Chavello Plak ontbonden. De 30-jarige Rotterdammer zit al ruim een maand vast. Hij zou tientallen dieren in Fauna World hebben laten
.
De eigenaar van het pand, Hans Soeterbroek, heeft al lange tijd een geschil met Plak over de huur. “Ik heb wel 500 sms-jes van hem gekregen, steeds met de belofte dat hij zou betalen. Maar elke keer was er een smoes. Dan was zijn moeder overleden, dan lag hij in het ziekenhuis. Hij heeft anderhalf jaar huurachterstand, een kleine 30.000 euro.”

Meer schuldeisers

Wie de dierenwinkel betreedt, ziet direct dat er meer schuldeisers zijn. Achter de voordeur prijken naast dode vliegen de nodige enveloppen. De afzenders: Eneco, Stedin, advocatenkantoren. Soeterbroek: “Allemaal aanmaningen en incassobureaus. Ik denk dat er zeker 40, 50 brieven liggen.”
De inboedel van de winkel, waar nu beslag op is gelegd, bestaat voornamelijk uit terrariums, aquariums en andere dierenhokken. Hans Soeterbroek: “Er komt een advertentie voor een openbare verkoop. Ik heb het liefst dat alles in één keer wordt opgekocht. Daarna kan ik de winkel weer gaan verhuren. Dat is wel nodig, want het is mijn oudedagsvoorziening.”