Excelsior en FC Dordrecht in evenwicht

ROTTERDAM - De streekderby tussen Excelsior en FC Dordrecht is geeindigd in een 1-1 gelijkspel. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Excelsior-spits Lars Veldwijk miste een strafschop. De Kralingers wachten nog steeds op hun eerste overwinning van dit seizoen, terwijl de Dordtenaren voor het eerst puntenverlies leden.
Het duel op Woudestein kwam moeizaam op gang. Beide ploegen speelden veel te rommelig, waardoor er weinig noemenswaardigs gebeurde voor beide doelen. Jordan Botaka was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn schot toucheerde de lat. De koploper was in het eerste half uur helemaal niet gevaarlijk, maar de eerste de beste kans was wel direct raak. Debutant Ismo Vorstermans kopte uit een corner de openingstreffer tegen de touwen: 0-1.
Lang konden bezoekers niet genieten van dat doelpunt, want enkele minuten later was het weer gelijk. Lars Hutten verschalkte keeper Warner Hahn op het moment dat FC Dordrecht-verdediger Vorstermans geblesseerd op het veld lag. Hij moest ook naar de kant. Na de gelijkmaker werd het duel wel aantrekkelijker, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.
Acht minuten na rust kreeg Excelsior een strafschop na een handsbal van Everon Pisas. Veldwijk, die vorig seizoen nog bij FC Dordrecht speelde, poeierde de penalty hoog over het doel. De thuisploeg was de bovenliggende partij en had pech toen Hutten de lat trof van grote afstand.
Het duel bleef spannend, maar vooral Excelsior ging op jacht naar winst. Na Hutten raakte ook Jeff Stans de lat. FC Dordrecht-speler Jesse Mayele had toen al geblesseerd het veld verlaten. De bezoekers wankelden, maar ook Kevin Vermeulen kreeg de bal niet tussen de palen, waardoor het 1-1 bleef.
FC Dordrecht blijft lijstaanvoerder in de eerste divisie met tien punten uit vier wedstrijden. Excelsior staat zestiende met drie punten.