Sparta kansloos onderuit bij Willem II

ROTTERDAM - Sparta heeft de uitwedstrijd bij Willem II kansloos met 3-0 verloren. De ploeg van trainer Adrie Bogers kon geen moment aanspraak maken op een goed resultaat in Tilburg, waar de Rotterdammers al sinds 1992 niet meer gewonnen hebben. Ali Messaoud (2x) en Ruud Boymans scoorden voor de Brabanders.
In de eerste helft was de thuisploeg veel sterker. Frank Heerkens vond het zijnet, Boymans was dichtbij de openingstreffer en ook Ricardo Ippel kon keeper Khalid Sinouh niet verschalken. Bruno Andrade kreeg de grootste kans, maar pegelde over. Aan de andere kant zag Gijs Luirink een kopbal vlak voor het doel worden weggehaald. Het was het enige wapenfeit van Sparta, dat ver terug werd gedwongen. De 1-0 kon niet uitblijven en viel tien minuten voor rust van de voet van Messaoud na een voorzet van Andrade.
Aan het spelbeeld veranderde niets na rust. Willem II kreeg de ene na de andere kans. Boymans en Ippel vonden Sinouh op hun weg. De uitblinkende sluitpost hield zijn ploeg in die fase op de been, maar ook hij was na een uur spelen kansloos toen Messaoud een vrije trap in de kruising joeg (2-0).
De gastheren bleven het Rotterdamse doel zoeken en het wachten was op meer doelpunten. Boymans besliste het duel een kwartier voor tijd definitief: 3-0.
Sparta is door de nederlaag gezakt naar de elfde plaats met vijf punten uit vier wedstrijden.