nieuws

Toekomst Fort Hoek van Holland onzeker

ROTTERDAM - Het Fort aan den Hoek van Holland is gesloten. Door onenigheid over een reddingsplan voor de noodlijdende stichting moest het historische gebouw deze week de deuren sluiten. Bezoekers kunnen daardoor voorlopig niet bij het museum terecht.
De toekomst van het museum was al langer onzeker. De eigenaar van het fort legde de stichting in 2011 een forse huurverhoging op. De huur steeg van 2500 euro per jaar naar ruim 130.000 euro per jaar.
Door de huurverhoging dreigde de rechter in augustus het fort te sluiten. Op verzoek van de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus besloten de betrokken partijen te gaan praten over een toekomst voor het historische verdedigingswerk, maar dat kon het fort uiteindelijk niet redden.
Volgens bestuurslid Hans van Aalst ontstond binnen het bestuur van de stichting onenigheid over het reddingsplan, waardoor uiteindelijk geen besluit kon worden genomen. Van Aalst besloot daarop op te stappen.
''Zo wil ik niet doorgaan als bestuurslid. Doordat ze geen afstand wilden nemen en geen moed wilden tonen is de zaak naar de knoppen gegaan'', stelt Van Aalst. De toekomst van het fort is daardoor uiterst onzeker. De betrokken partijen gaan maandag opnieuw praten.