nieuws

Ook olifanten Blijdorp vieren geboorte met 'beschuitje'

ROTTERDAM - Bezoekers en medewerkers van Diergaarde Blijdorp vieren zaterdag alsnog een kraamfeest voor een pasgeboren olifantje. Het diertje kreeg de naam Nhi Linh. ''Dat betekent kleine, goede geest,'' vertelt een woordvoerder van de Rotterdamse dierentuin.
Dierenvrienden uit de regio dachten de afgelopen tijd actief mee over een naam voor de baby-olifant. ''Er werden meer dan duizend namen ingezonden,'' zegt de voorlichter.
Dat de keus op Nhi Linh viel, komt niet als een verrassing. ''Zo komt de naam van moeder Trong Nhi terug in de naam van het olifantje''. De naam had eigenlijk een week eerder onthuld moeten worden, maar na de dood van prins Friso werd het olifantenfeestje uitgesteld.

Beschuit

In het verlate feestgedruis zijn zaterdag ook de olifanten niet vergeten. Ook zij krijgen een soort beschuit met muisjes. ''Dat is een soort grote taart van hooi en broden, met kersen erbovenop'', verklapt de woordvoerder.
Voor bezoekers van de dierentuin staan zaterdag speciale activiteiten gepland. Zo zijn er onder meer speciale rondleidingen, beschuit met muisjes en kunnen kinderen zich als olifant laten schminken.