nieuws

Hoe bestrijd ik heermoes?

12-10-tuin.jpg
12-10-tuin.jpg
ROTTERDAM - Tijdens de uitzending van Vraag Het De Bieb van zaterdag 24 augustus werd de volgende vraag gesteld:Marja via de mail: Mijn schoonouders hebben heel veel last van heermoes in de tuin. Het schijnt heel erg moeilijk te bestrijden te zijn, want het komt elke keer weer terug. Weet iemand een oplossing?Luister iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 naar Vraag Het De Bieb voor nieuwe vragen en antwoorden.
Heermoes, ook wel ‘paardestaart’ genoemd, is een overblijvend onkruid dat vooral op vochtige en enigszins verdichte plaatsen voorkomt. Met name de wortelstokken en knolletjes die losraken van de planten zijn belangrijk voor de verspreiding en het overblijven van heermoes.
De planten zijn ontzettend hardnekkig. Maar wat wil je van een nakomeling van een oerplant. Er zijn verschillende manieren om de plant te verdelgen maar er is geen enkele die 100% effectief is. Je kan gif gebruiken. Maar gewoon zelf de tuin bijhouden is ook een vereiste. Je kunt ook gewoon het kruid gebruiken ter bestrijding van verschillende kwalen.