nieuws

Excelsior Maassluis zegeviert bij debuut in topklasse

ROTTERDAM - Excelsior Maassluis had zich zaterdagmiddag geen mooier debuut in de topklasse kunnen wensen. De 'tricolores' wonnen met 1-0 van Spakenburg en hebben de eerste drie punten van het seizoen al binnen. Kevin Vink kroonde zich tot matchwinnaar.
De eerste minuten van Excelsior Maassluis op het hoogste amateurniveau van Nederland waren niet groots, maar goed genoeg voor een nipte zege op het gelouterde Spakenburg. Met name in de eerste helft lieten beide ploegen weinig sprankelends zien in de gelijkopgaande wedstrijd. In het tweede bedrijf oogde Excelsior Maassluis wat sterker en kwam het vaker voor het vijandelijke doel. In de 83e minuut ontplofte sportpark Dijkpolder toen Kevin Vink een corner binnenkopte en Excelsior Maassluis de drie punten bezorgde.
Capelle kende ook een succesvolle seizoensouverture. HHC Hardenberg werd met 0-3 verslagen. Peter de Lange nam zijn ploeg op sleeptouw met twee treffers. Phillipe den Hartog nam de andere goal voor zijn rekening. Capelle staat door de ruime zege op de tweede plek in de topklasse.
Barendrecht staat voorlopig dertiende. De nummer twee van vorig jaar verloor de eerste wedstrijd van het seizoen met 2-4 van Excelsior '31. De Rijssense spits Denis Mahmudov bleek een ware plaag voor de Barendrechters. De oud-prof maakte twee treffers. Bob Vermunt en Daniël Esajas zorgden nog wel voor gejuich op sportpark De Bongerd, maar hun treffers waren niet genoeg om Excelsior '31 van de overwinning te houden.
Districtsbeker
Ploegen uit de hoofdklasse en eerste klasse speelden zaterdag in de districtsbeker, die in de eerste ronde bestaat uit een poulefase.
Spijkenisse won met 1-0 van Nieuwerkerk, terwijl SHO op eigen veld niet verder kwam dan 1-1 tegen RVVH. Nieuwenhoorn maakte indruk tegen FC 's-Gravenzande. In Hellevoetsluis werd het 3-0. Rijsoord kreeg klop van het Goudse Jodan Boys (3-1) en De Zwerver verloor van Sportlust '46 met 3-0. CVV De Zwerver en Drechtstreek deelden de punten: 1-1, terwijl XerxesDZB - Westlandia eindigde in 1-0.