nieuws

Neptunus en The Hawks winnen opnieuw

ROTTERDAM - De honkballers van DOOR Neptunus hebben voor de vijfde keer op rij gewonnen van L&D Amsterdam Pirates. Op het Amsterdamse sportpark Ookmeer werd het 5-1 voor de Rotterdammers, die met Raily Legito de absolute man of the match in de gelederen hadden.
De shortstop van Neptunus presteerde het om in alle vijf zijn slagbeurten een honkslag te slaan. Bovendien knalde Legito de bal in de negende inning het stadion uit, waardoor hij met een homerun de 5-1 eindstand bepaalde.
Door de zege op Amsterdam blijft Neptunus koploper in de kampioensgroep. Afgelopen donderdag werd de eerste wedstrijd in de poule al gewonnen van Amsterdam. De andere twee ploegen die strijden om een plek in de Holland Series, Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers, hebben beiden één duel gewonnen. Zaterdag wonnen de Pioniers met 3-2 van Kinheim.
In de degradatiegroep doet Mampaey The Hawks het prima. Zaterdag werd er opnieuw gewonnen van Mr. Cocker HCAW (5-2), waardoor de Dordtenaren aan de leiding gaan. AdoLakers verloor van UVV. In Den Haag werd het 5-8. Beide ploegen hebben twee punten, The Hawks vier.