nieuws

Eerst lullen, dán Poetsen: Enya Klavers

ROTTERDAM - Iedere maandag komt in de studio van het ochtendprogramma 'wakker@rijnmond.nl' iemand langs die hard op zoek is naar werk. In de rubriek 'Eerst lullen, dán poetsen' mag deze werkloze zich presenteren in de hoop via de ether aan een baan te komen.

Een fragment uit Enya Klavers' motivatiebrief: 'Welk bedrijf geeft mij de kans om aan te tonen dat vrouwen niet onder doen voor mannen in het havenwerk?'

Enya is 19 jaar en woont in Brielle. In 2010 begon ze aan een opleiding in de zorgsector, maar al snel ontdekte ze dat haar hart in de Rotterdamse haven ligt. Een jaar later is ze daarom toch begonnen met een MBO opleiding Medewerker Havenoperaties bij het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. Tijdens die opleiding liep ze stage bij twee havenbedrijven waar ze veel plezier beleefde aan het verplaatsen van erts en kolen met een dumper of laadschop.
Enya zoekt dus werk in de haven. Het liefst werkt ze met machines en in de buitenlucht. De Brielse zit liever niet de hele dag op kantoor. Het lijkt haar leuk om in de mannenwereld aan de slag te kunnen.

Reageer

Heb je tips of misschien wel werk voor Enya, mail dan wakker@rijnmond.nl of bel 010 436 44 36 dan neemt het programma contact met je op.

Zelf meedoen

Zelf meedoen
Wil je ook meedoen met 'Eerst lullen, dán poetsen', mail dan wakker@rijnmond.nl. We proberen je te helpen met een baan te vinden via ons luisterbestand op Radio Rijnmond.
Wakker@rijnmond.nl kan natuurlijk niet beloven dat er ook daadwerkelijk een baan uit de on-air sollicitatie rolt, maar niet geschoten is altijd mis en alle kleine beetjes helpen.