nieuws

Man in IJsselmonde toch overleden door mishandeling

ROTTERDAM - De dood van een 49-jarige Ridderkerker zaterdagmiddag in het ziekenhuis is het gevolg van een mishandeling. De politie concludeert dit maandag op basis van de inwendige verwondingen van het slachtoffer en het feit dat getuigen een ruzie hebben gezien.
In eerste instantie dacht de politie dat het om een ongeval ging. De man zou zijn gevallen. Agenten vonden de man woensdagavond rond 20.45 uur in het park aan de Wilbertoord nabij de halfpipe. Inmiddels is een rechercheteam van 20 mensen op de zaak gezet.
Veel getuigen
Na gesprekken met getuigen vermoedde de politie al dat de man is mishandeld. Dit verhaal blijkt na onderzoek van het lichaam te kloppen. Volgens de politie moeten er nog meer mensen zijn die de mishandeling hebben gezien, omdat er op dat moment veel mensen in het park aanwezig waren. Ze waren aan het voetballen, wandelen of aan het skaten.
De politie heeft van andere getuigen inmiddels ook begrepen dat de Ridderkerker - een man met een flink postuur - aan het barbecueën was. Het is niet bekend met wie hij dit deed. De politie is ook op zoek naar deze persoon.
Passantenonderzoek
Komende woensdag houdt het rechercheteam een passantenonderzoek bij de in- en uitgang van het park aan de Wilbertoord.
Fiets slachtoffer verdwenen
Inmiddels is bekend dat de man zich verplaatste op een blauw-grijze damesfiets van het merk Gazelle Orion. De fiets is echter niet bij het slachtoffer aangetroffen. Daarom is de politie op zoek naar deze fiets.
De politie meldde eerder per abuis dat de overleden man uit Rotterdam zou komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl