Bewoners bezorgd over stopzetten paalrotsubsidie

Bewoners van de Bloemenbuurt in het Kleiwegkwartier hebben een brandbrief gestuurd naar het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders over hun problemen met paalrot.

Hun woningen worden geteisterd door paalrot en middenin het herstelproces heeft de gemeente Rotterdam volgens hen de financiële regels flink aangescherpt. Hierdoor is de lening voor de minst draagkrachtige bewoners in het project stopgezet.

Volgens de bewoners staat of valt het herstel van de fundering juist met deelname van alle huiseigenaren aan het project, omdat anders sommige woningen toch verzakken en naastgelegen huizen meesleuren. Ook zou op die manier de straat volledig verpauperen omdat sommige verzakte woningen alsnog gesloopt zouden moeten worden.

De 64-jarige Judith Lambregtse woont al 34 jaar in de de Lisbloestraat. De situatie heeft wellicht grote gevolgen voor haar toekomst. "Als de problemen niet worden aangepakt, dan sta ik binnenkort op straat. Ik heb mijn hele leven hard gewerkt om een pensioen op te bouwen en dan krijg je dit."

Deel dit artikel: