nieuws

Rotterdammer flirt met internationale theatertoppers

ROTTERDAM - De Rotterdamse theatermaker Art Jan de Vries gaat internationaal doorbreken. Althans, als hij tijdens het zogeheten Amsterdamse Finch-festival theaterdirecteuren van over heel de wereld voor zich weet te winnen. ''Dan ga ik alleen maar in het groen-wit.''
De Vries was onder meer bekend uit de Loes Luca Parade-festivalstal en als zijn alter ego Marja van Katendrecht, van het Camping-Rotterdam-beheer. Inmiddels richt de geboren Rotterdammer zijn pijlen op het buitenland.
Met een pop-up-try-out in zijn vertrouwde geboortestad Rotterdam draait de Vries alvast warm met dit voor hem immens belangrijke en doorslaggevende 'Second Chances For A First Impression' optreden. Hij oefent in de oude 'Eksit' in de Mauritsstraat, waar sinds kort de Asian Barbeque annex pop-uptheatertje is gevestigd.

New York

Voor De Vries staat veel op het spel. ''Misschien mag ik wel naar New York, Brisbane, Adelaide..,'' jubelt hij. ''Dan ga ik alleen maar in groen-wit. Dan gaan we Rotterdammers even promoten in de wereld.''
De Vries hoopt de theaterbonzen te imponeren met een tamelijk unieke opvoering, die onder meer bestaat uit een ''drie toneelstukjes, een stoelendans én een mini-quiz zonder goed of fout.'' Dat is erg spannend, want waarschijnlijk krijgt de theatermaker maar één kans om een goede sier te maken met zijn Second Chances For A First Impression ('Tweede Kansen Voor Een Eerste Indruk).