nieuws

Steenvoorden en Van Deelen mogen weg

Jordy van Deelen
Jordy van Deelen
ROTTERDAM - Matthew Steenvoorden en Jordy van Deelen hebben van Feyenoord te horen gekregen dat zij dit seizoen op huurbasis mogen vertrekken. De middenvelder en de rechtsback werden vorig jaar nog uitgeleend aan Excelsior.
Verdediger Terence Kongolo blijft op zijn beurt bij Feyenoord, ondanks dat hij zelf wel graag in aanmerking wilde komen voor een tijdelijk vertrek. Kongolo, die bij Feyenoord veel concurrentie heeft in de verdediging, wil meer aan spelen toekomen.
Feyenoords technisch directeur Martin van Geel heeft de jeugdinternational laten weten dat Feyenoord denkt hem dit seizoen hard nodig te hebben en dat hij niet mag vertrekken.
Jordy van Deelen speelde dit seizoen als vervanger van Daryl Janmaat mee in de verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente. De jonge rechtsback veroorzaakte een strafschop en kreeg een rode kaart. Zijn vervanger Sven van beek heeft het daarna zo goed gedaan, dat Van Deelen in de Kuip overbodig is geraakt. Matthew Steenvoorden had helemaal geen uitzicht op speelminuten in de Kuip, aangezien Feyenoord ruim zit in de middenvelders. Talent Joey Sleegers mag wel bij de selectie blijven.
Verder hoopt Feyenoord op korte termijn ook nog Sekou Cisse te verkopen of verhuren.