nieuws

Lessen Ibn Ghaldoun starten gewoon volgende week

Ibn Ghaldoun
Ibn Ghaldoun © Roald Sekeris
ROTTERDAM - Het Rotterdamse Ibn Ghaldoun gaat volgende week gewoon open. De islamitische scholengemeenschap is druk bezig orde op zaken te stellen na de eindexamenfraude.
Op dit moment zijn er gesprekken aan de gang hoe onder de koepel voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO) verder te gaan. Bestuursvoorzitter Ayan Tonca: "De gesprekken hebben in de zomermaanden stilgegelegen, half september hopen we meer te weten."
Orde op zaken
Het is de bedoeling dat Ibn Ghaldoun vier tot vijf jaar onder verantwoordelijkheid van het CVO blijft. In die periode moet er orde op zaken worden gesteld. Als dat lukt, kan de Islamitische scholengemeenschap weer zelfstandig worden.
Examenfraude
Ibn Ghaldoun raakte deze zomer in opspraak toen uit de kluis van de school 27 examens werden gestolen. Er zijn 11 verdachten in deze zaak gearresteerd en de diploma's van acht scholieren zijn ongeldig verklaard.
Naar aanleiding van de examenfraude besloot staatssecretaris Dekker van Onderwijs dat Ibn Ghaldoun alleen onder verantwoordelijkheid van het CVO verder mag.

Onderzoek

Dekker houdt nog wel een slag om de arm. De Onderwijsinspectie onderzoekt het bestuurlijk handelen op de school. Op basis van de uitkomsten daarvan en het strafrechtelijke onderzoek naar de examenfraude, neemt de staatssecretaris een definitief besluit over de toekomst van de school. Hij verwacht na de zomervakantie meer informatie te hebben.
In voorgaande jaren stond de kwaliteit van het onderwijs ter discussie en was er sprake van gesjoemel met subsidiegeld.