nieuws

Chris Natuurlijk van 31 augustus: Spicy West-Kruiskade

Spicy
Spicy
ROTTERDAM - Spicy, de West-Kruiskade kookt, is in de maak. Chris Natuurlijk gaat op zaterdag 31 augustus voorproeven in de straat van wel duizend smaken. foto: Maarten Laupman
Chris Natuurlijk staat zaterdag 31 augustus in het teken van Spicy, het kookboek dat de smaken van de Rotterdamse West-Kruiskade probeert te vangen.De kleurige winkelstraat in Rotterdam heeft wel duizend smaken.
Met schrijfster Irene de Vette en fotograaf Maarten Laupman kiest Chris Natuurlijk er een paar uit. Zoals Bubble Tea, enorm populair in Aziatische landen. Het drankje is op de Rotterdamse West-Kruiskade bezig aan een opmars. Of neem geroosterd speenvarken, Thaise viskoekjes, sushi op zijn Peruaans en Marokkaanse harira. De beste koks van de West-Kruiskade hebben hun favoriete recept ingeleverd voor Spicy, het kookboek met verhalen en recepten, dat eind september af is. De gerechten worden allemaal gekookt in kookstudio Het Zesde Geluk. Ook daar gaat Chris Natuurlijk langs.
Dordrecht staat van 5 tot en met 8 september in het teken van Top Naeff, de eerste vrouwelijke ereburger van de stad. Op dat ene meisjesboek uit 1900 na, is het werk van de schrijfster zo goed als vergeten. Met het Top Naeff Festival wil Dordecht de schrijfster en haar werk opnieuw onder de aandacht brengen. In Chris Natuurlijk een gesprek met Kalien Blonden die er drie jaar geleden voor heeft gezorgd dat Schoolidyllen, het enige boek van de schrijfster dat nog niet vergeten is, opnieuw werd uitgebracht met een inleiding en een verklaring van vergeten woorden en begrippen voor de lezers van nu.
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!

Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond