nieuws

350 ontslagen Aafje voorlopig van de baan

In de afgelopen weken werd er nog flink gedemonstreerd tegen de ontslagen bij Aafje
In de afgelopen weken werd er nog flink gedemonstreerd tegen de ontslagen bij Aafje
ROTTERDAM - Het massa-ontslag bij Aafje is van de baan. Hierdoor houden veel klanten voorlopig hun oude huishoudelijke hulp. De thuiszorgorganisatie heeft hierover afspraken gemaakt met Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.
Het zag er vorige week nog naar uit dat Aafje voor 350 vaste thuishulpen in de zogeheten BAR-gemeenten collectief ontslag moest aanvragen. Voorlopig is dit van de baan. In de eerste zes maanden van volgend jaar verandert er niets.
Wel komt er een andere aanpak waarbij het resultaat, zoals een schoon en leefbaar huis centraal staat. “We gaan zo spoedig mogelijk met de gemeenten om de tafel om te spreken over hoe we de huishoudelijke ondersteuning volgend jaar gaan vormgeven”, verduidelijkt Evelyn Lindeman, lid van de Raad van Bestuur van Aafje.
Deze nieuwe manier van werken komt door de aanstaande bezuinigingen in de zorg. Er komt minder geld beschikbaar en daardoor moet er volgens Aafje anders worden gewerkt. Volgens Lindeman is er nu nog voldoende tijd om dat goed te regelen.