nieuws

Dakloze moeder in Spijkenisse: "Ik ben een beetje op"

ROTTERDAM - Nathalie van Oort is ten einde raad. Sinds begin augustus is de 27-jarige vrouw uit Spijkenisse dakloos en woont afwisselend bij vrienden of familie. De afgelopen weken heeft ze in Spijkenisse en in de regio vergeefs gezocht naar opvang voor zichzelf, haar 4-jarige dochter en haar 1-jarig zoontje.
"Alle opvang zit vol of is niet geschikt voor een moeder met kinderen. Of het is opvang alleen voor mensen met een beperking of slachtoffers van huiselijk geweld. Overal gaat de deur voor je neus dicht."
Schuldsanering
Op 31 juli werd Natalie uit haar huurhuis in Spijkenisse gezet omdat ze niet zou voldoen aan de voorwaarden die waren opgenomen in een zogenoemd Laatste Kans Contract. Het contract kreeg ze in het kader van de schuldhulpverlening waarin ze zat en op voorwaarde dat ze twee jaar lang elke maand haar huur betaalde.
"Dat heb ik 2 jaar en drie maanden netjes gedaan, toch ben daarop m'n huis uitgezet. Mijn advocaat spant een kort geding aan maar dat kan wel 8 weken duren."
Jeugzorg
Nu de dakloze moeder met haar kinderen telkens ergens anders verblijft, is Natalie ook bang dat Jeugdzorg haar kinderen van haar afneemt.
"En dat terwijl ik alles probeer voor m'n kinderen, ik probeer meer uren te gaan werken zodat ik financieel wat ruimer zit, ik ben vanaf eind juli aan het knokken voor desnoods crisisopvang of wat dan ook, zodat m'n kinderen en ik ergens terecht kunnen. Al is het maar een tijdelijke oplossing dan heb ik weer even lucht. Dan kan ik weer verder. Maar ik ben een beetje op."
Privacy
De gemeente Spijkenisse zegt de zaak te onderzoeken en te kijken of er een oplossing mogelijk is. Vanwege privacyredenen kan de gemeente verder geen uitspraken doen over individuele gevallen.
"De redactie heeft besloten het reactieveld onder dit bericht te sluiten. Dit besluit is genomen omdat er te veel reacties werden geplaatst die onze fatsoensnormen overschrijden. - Redactie Rijnmond.nl"