nieuws

Terrorist Samir A. eerder vrij

ROTTERDAM - Samir A. komt vervroegd vrij. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag besloten. Volgens de rechter zijn de misdragingen tijdens zijn gevangenschap onvoldoende om hem langer vast te houden.

Samir A. was lid van de Hofstadgroep en werd veroordeeld tot dertien jaar cel. Volgende maand heeft hij tweederde van zijn straf erop zitten en komt daarom in aanmerking om eerder vrij te komen.
Rotterdamse Schiegevangenis
Justitie probeerde dit tegen te houden. Zo wees Justitie erop dat Samir A. zich heeft misdragen in de tijd dat hij in de Rotterdamse Schiegevangenis zat. Ook zijn de ideeën van Samir A. weinig veranderd volgens het Openbaar Ministerie. Daarom wilde Justitie hem nog minimaal een jaar langer vasthouden.
'Samir A. niet agressief '
Maar de rechter besliste anders. Tijdens de zitting liet de advocaat van Samir A. weten dat 'Samir niet agressief is geweest en in detentie niemand heeft aangezet tot geweld'. Hij zou worden gezien als modelgedetineerde.

Samir A. wil naar buitenland

Op 6 september mag Samir A. de gevangenis verlaten. Tijdens de rechtszaak zei hij dat hij het land wil verlaten. Hij wil emigreren naar de Verenigde Arabische Emiraten.
Mohammed B.
Samir A. werd veroordeeld voor terrorisme omdat hij lid was van de Hofstadgroep. Leden van deze groepering hadden serieuze plannen om aanslagen te plegen op onder meer Nederlandse politici. Ook bezocht hij huiskamerbijeenkomsten met Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh.