nieuws

Baljeu in gesprek over kamperende chauffeurs

ROTTERDAM - Wethouder Baljeu gaat in gesprek met de burgemeesters van de Stadsregio Rotterdam over de problemen rondom kamperende Oost-europese vrachtwagenchauffeurs. Ze geeft toe dat de chauffeurs voor problemen zorgen, maar zegt dat er geen geld voor een oplossing is.

De truckers parkeren op openbare parkeerplaatsen waar ze voor enkele dagen blijven overnachten. Dat zorgt voor overlast, onder meer omdat er geen toiletten zijn. Problemen door het wildparkeren hebben zich onder meer voorgedaan in Rotterdam, Vlaardingen en de gemeente Westvoorne.
Voor truckers zijn er parkeerplaats met voorzieningen beschikbaar bij de haven. Omdat deze plaatsen de truckers geld kost, gaan ze hier niet naartoe. Het goedkoper maken van de bewaakte truckers-parkeerplaatsen is volgens Baljeu voorlopig geen optie. Daar zou geen geld voor zijn.

Ook Westvoorne neemt maatregelen

Na onder meer Rotterdam en Vlaardingen gaat ook Westvoorne maatregelen nemen tegen de Oost-Europese chauffeurs die overlast veroorzaken. Er mag niet meer worden overnacht op de bedrijventerreinen De Pinnepot in Oostvoorne en De Moolhoek in Rockanje. Het verbod gaat donderdag in. Komend weekend houdt de politie extra controles op naleving van de maatregel.