nieuws

D66 wil weer drugstest in Rotterdam

ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam moet snel weer drugstesten aanbieden in het centrum van de stad. Dat vindt D66. Het testpunt van Bouman GGZ werd een jaar geleden opgeheven toen Rotterdam de geldkraan dichtdraaide.
Maar nu het Trimbos Instituut waarschuwt dat er gevaarlijke xtc-pillen in omloop zijn, vindt D66 dat Rotterdam weer een gratis testpunt moet openen. Nu moeten Rotterdamse drugsgebruikers daarvoor uitwijken naar Den Haag of Breda.
'Wij waren verrast toen we erachter kwamen dat je het in Leeuwarden wel kan doen en niet hier", zegt Salima Belhaj van D66 Rotterdam. "Ik weet niet of het landelijke of gemeentelijke bezuinigingen zijn, maar we zoeken het uit."
Inmiddels heeft Belhaj vragen gesteld aan het college en hoopt binnen twee tot zes weken antwoord te krijgen. "We hopen dat er zo snel mogelijk weer getest kan worden in Rotterdam."
CDA
Het Rotterdamse CDA snapt niet waarom D66 de drugstest weer ingevoerd wil zien worden. ''Als je geld hebt voor drugs, kun je ook een drugstest kopen en uitvoeren. Ik snap niet waarom de gemeente daarvoor moet opdraaien,'' zegt raadslid Ruben Mink.