nieuws

Raymond Kreder: 'Ik ga voor top-drie'

ROTTERDAM - Sprinter Raymond Kreder hoopt in de tweede editie van de World Ports Classic op het podium terecht te komen. 'Ik hoop dat ik goed mee kan doen in de sprint en ik ga voor de top-drie,' aldus de renner uit Zevenhuizen. De World Ports Classic is een tweedaagse wielrenwedstrijd van Antwerpen naar Rotterdam en terug.
Om dat te bereiken moet Kreder afrekenen met topsprinters als Marcel Kittel en André Greipel. Raymond Kreder: 'Ik ben vorig jaar al een keer vlak achter hen geëindigd. En nu ben ik een jaar sterker dus waarom niet? Ik zit het liefst in het wiel van Greipel omdat hij meer snelheid heeft. Ik weet eigenlijk niet of zij rekening met mij houden, maar ik hoop dat ze dat in de toekomst wel zullen doen.'
Twee weken geleden tijdens de Eneco Tour was Kreder ziek, maar nu is hij naar eigen zeggen fit. 'Ik heb voor de zekerheid bloed laten trekken en afgelopen week heb ik in Hamburg gereden. Dat was 240 kilometer en het voelde goed dus ik denk dat ik er zo goed als vanaf ben, ' besluit de 23-jarige renner van Garmin-Sharp.