nieuws

Stroopwafels met limoen, pinda of sesam

ROTTERDAM - Stroop Rotterdam probeert de oudhollandse stroopwafels in een nieuw jasje te steken met de pinda-choco wafel, limoen-munt wafel, sesam-honing wafel en vele ander smaken.

"We willen experimenteren met smaken en kijken hoe ver we kunnen gaan", vertellen Rutger Wirtz en Peter Ants van Stroop Rotterdam. "We verkopen ook geen normale stroopwafels, alleen de smaken die we die dag maken."
Stroop Rotterdam is een initiatief van vijf Rotterdammers die bouwkunde hebben gestudeerd. Nu het niet zo goed gaat in de bouw, hebben ze wat tijd over en zijn gaan brainstormen om iets anders erbij te doen. Een vrijmarkt-verkoop op Koninginnedag met stroopwafels met rozemarijn-zout en sinasappel-gember was een succes. Toen zijn ze gevraagd door museum Boijmans van Beuningen en nu zitten ze gratis in een leegstaand winkelpand van een woningcorporatie in Rotterdam-West.
De alternatieve stroopwafelbakkers willen niet alleen koeken bakken en verkopen. "Ons motto is: bij stroop is alles te koop. We willen met dit initiatief ook een positieve impuls geven aan de buurt", zegt initiatiefnemer Rutger Wirtz.
Iedere week presenteren de jongens en meiden van Stroop Rotterdam nieuwe smaken. Sommige zijn even wennen, zo van een beetje vreemd maar wel lekker. "We hopen dat het een succes wordt en we kunnen uitbreiden. Misschien wel een franchise in Amsterdam", aldus de mannen.

Stroop Rotterdam zit in een winkelpand aan de Mathenesserweg 21 in Rotterdam.