nieuws
Koken met Boeken: Wortelsoepje met ananas en gember

ROTTERDAM - Eens per maand hakt, snijdt en kookt Annet Zandvoort van Cafe-Restaurant DikT een gerechtje voor ons in elkaar. Deze keer gebruikt ze ook de staafmixer, want we eten soep! Een variant met wortel die je zowel koud als warm kan eten. Bon appetit!
Wortelsoepje met ananas en gember
Voor 4-5 personen:
Voor 4-5 personen:
Ingredienten
500 g wortel
2 uien
1 blikje ananasschijven
2 tl olijfolie
3 tl verse gemberwortel, in kleine stukjes
1 liter water
200 ml ananassap
zout en peper
500 g wortel
2 uien
1 blikje ananasschijven
2 tl olijfolie
3 tl verse gemberwortel, in kleine stukjes
1 liter water
200 ml ananassap
zout en peper
En, heb ik al gemerkt, groentebouillon , anders is hij wel erg flauw……
Bereidingswijze
Maak de wortels en uien schoon en snijdt ze in niet te kleine stukken.
Snijd de ananasschijven in kleine stukjes en houd ze apart.
Maak de wortels en uien schoon en snijdt ze in niet te kleine stukken.
Snijd de ananasschijven in kleine stukjes en houd ze apart.
Fruit de uien in de olijfolie tot ze licht gebruind zijn, voeg de gember een paar minuten toe. Doe de wortels, ananassap, het water en de bouillon (zout) erbij. Breng de soep aan de kook, draai het vuur lager en laat het geheel een half uurtje zachtjes koken tot de wortels door en door gaar zijn.. pureer de soep, voeg zo nodig nog bouillon toe en maak verder op smaak.
Als je de soep serveert strooi je de kleine stukjes ananas bovenop de soep. Heel erg koud , of warm is de soep erg lekker
(wij hebben er stiekem, voor de smaak nog wat gember en komijn aan toegevoegd)
uit:Soep
629.76
Anne Catherine Bley