nieuws

Europees avontuur Feyenoord ten einde

ROTTERDAM - Feyenoord is uitgeschakeld in de Europa League. De Rotterdammers waren in de tweede wedstrijd van de laatste voorronde niet opgewassen tegen Kuban Krasnodar. In de eigen Kuip waren de Russen met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Ronald Koeman, die via spits Graziano Pellè nog wel op voorsprong kwam.
Koeman liet zijn elftal ongewijzigd ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen NAC Breda, dat afgelopen zondag met 3-1 werd verslagen door een hattrick van Pellè. De spits stond in de beginfase van het duel tegen Kuban Krasnodar opnieuw in het middelpunt van de belangstelling. Na vier minuten miste de Italiaan een strafschop nadat Samuel Armenteros werd neergehaald, maar drie minuten later was de clubtopscorer alsnog trefzeker na een goed uitgevoerde aanval van Feyenoord.
Na de bevrijdende openingstreffer van Pellè leek Feyenoord de smaak te pakken hebben gekregen. De thuisploeg speelde vol overgave en maakte het meeste aanspraak op het volgende doelpunt. Het waren echter de Russen die met achttien minuten spelen op de klok konden juichen. Erwin Mulder was nog wel belangrijk met twee goede reddingen, maar uiteindelijk had Feyenoord geen antwoord op een uitbraak van Kuban Krasnodar. Daryl Janmaat werd afgetroefd in een duel met Gheorghe Bucur, die vervolgens Ivelin Popov op zijn weg vond: 1-1.
Door het tegendoelpunt verloor Feyenoord de grip op de wedstrijd. Hoewel Kuban Krasnodar ook weinig aanstalten maakte om een doelpunt te forceren, was de onbevangenheid in de formatie van Koeman verdwenen. Een kwartier voor rust namen de Rotterdammers het heft opnieuw in handen en werd er nadrukkelijk gezocht naar de voorsprong, maar Lex Immers had zijn vizier niet op scherp staan. De aanvallende middenvelder kopte over en naast het doel van Alexander Belenov.
In de tweede helft was het snel over met de Rotterdamse hoop. Vijf minuten na de thee werden de overlevingskansen van Feyenoord om het hoofdtoernooi te bereiken de kop ingedrukt door Bucur, die op fraaie wijze de bal achter Mulder werkte: 1-2. De zware taak om via minimaal drie doelpunten toch het benodigde ticket in de wacht te slepen kon niet worden volbracht. Sterker nog: er werd helemaal niet meer gescoord in De Kuip.
Er bestaat nog wel een kleine kans dat Feyenoord alsnog de groepsfase van de Europa League bereikt, want door de schorsing van Fenerbahçe zal de UEFA door middel van een loting een van de uitgeschakelde ploegen toch toelaten.

Scoreverloop

1-0 7' Pellè
1-1 18' Popov
1-2 50' Bucur

Bijzonderheden

4' Pellè mist strafschop

Opstelling Feyenoord

Mulder; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Nelom; Clasie (53' Vormer), Immers, Vilhena; Schaken (59' Manu), Pellè en Armenteros (76' Verhoek).

Opstelling Kuban Krasnodar

Belenov; Kozlov, Dealbert, Xandao, Bugaev; Tlisov, Kaboré; Tsoraev (70' Sosnin), Popov (83' Fidler), Bucur; Baldé (90' Cissé).