nieuws

Live beelden vanaf fiets bij WPC

WPC-Wielrennen
WPC-Wielrennen
ROTTERDAM - Tijdens de tweede editie van de World Port Classic zullen er livebeelden te zien zijn vanaf de fiets. De wielerwedstrijd tussen Rotterdam en Antwerpen heeft de primeur tijdens een live-uitzending.
Eerder deze maand werd er al geëxperimenteerd met livebeelden vanaf de fiets bij de Dutch Food Classic, maar deze wedstrijd was alleen via een samenvatting te zien.

Vrijdag en zaterdag zullen twee op de fietsen van de renners gemonteerde onboard cameras zorgen voor directe beelden vanuit het peloton. Een samenwerking tussen organisator Amaury Sport Organisation, Dutchview Mobile Broadcasting, Riedel Communications en de toestemming van de internationale wielerunie U.C.I. maakt het voor de kijkers mogelijk om in de live-uitzending nog beter te ervaren met welke snelheden gereden wordt.
.
Eén van de camera’s zal gemonteerd worden bij Tom Veelers. De lens op de fiets van de coureur uit de Argos-Shimano ploeg zal naar achter gericht zijn. Bijvoorbeeld om in de laatste kilometers, tijdens de voorbereiding van een eventuele eindsprint, Veelers teamgenoot Marcel Kittel letterlijk goed ‘in beeld’ te hebben. De andere camera registreert de blik vooruit van één van de renners van Belkin Pro Cycling.