nieuws

'Premier' grote winnaar 48 Hour Film Project

Award_Beste_Film
Award_Beste_Film
ROTTERDAM - De eerste donkere, homoseksuele premier van Nederland, daar draait de korte film Premier van de jonge regisseur Jens Rijsdijk om. De 19-jarige Rijsdijk werd de grote winnaar van het Rotterdamse 48 Hour Film Project.
Filmmakers die aan het project deelnemen staan voor de ambitieuze missie om in slechts 48 uur een script te schrijven, de film op te nemen en af te monteren.

In de kast

De jonge filmmaker uit Roosendaal deed dat volgens de jury het beste. De jury roemt het knappe verhaal en de prachtige shots. De makers kregen donderdagavond vier awards uitgereikt, waaronder die voor beste film. Hoofdrolspeler Raymi Sambo zette volgens de jury de sterkste acteerprestatie van het festival neer.
Sambo’s personage krijgt het in de film aan de stok met de top van zijn partij, die absoluut niet wil hebben dat hij uitkomt voor zijn geaardheid.

Fil in 48 dagen

Dankzij de winst zal de film te zien zijn tijdens de internationale finale van het 48 Hour Film Project in de Amerikaanse stad New Orleans. Daar zijn in maart 2014 in totaal 120 korte films te zien: de winnaars van alle lokale versies van het filmproject.
Rijsdijk heeft de smaak te pakken. Hij doet ook nog mee aan het 48 Days Film Project. Samen met andere regisseurs maakt hij in 48 dagen een complete speelfilm, die op 26 september in première gaat op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl