nieuws

Feyenoord definitief niet door in Europa

Feyenoord-Europa-League
Feyenoord-Europa-League
ROTTERDAM - Het Europese avontuur van Feyenoord is definitief voorbij. De Rotterdammers verloren de loting om als lucky loser door te mogen in het Europa League-toernooi.
De lucky loser is Apoel Nicosia uit Cyprus geworden.
De extra loting was nodig omdat Fenerbahçe vanwege een omkopingsschandaal is geschorst door het CAS en daarmee uit het toernooi van de Europa League is gezet. Het CAS is het hooggerechtshof van de sport.
De UEFA had de Turken onlangs geschorst vanwege betrokkenheid bij matchfixing. In hoger beroep handhaafde het CAS dus die straf.
Feyenoord werd donderdag door Kuban Krasnodar uitgeschakeld in de Europa League. De Rotterdammers verloren met 2-1, nadat het uitduel in Rusland met 1-0 verloren ging.
De Turken werden eerder deze week door Arsenal uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League en zouden normaliter verder bekeren in de Europa League. Het CAS sprak de definitieve schorsing na het duel tegen Arsenal uit.
Vrijdagochtend werd een bal uit een ballenbak getrokken. Op de ballen stonden de namen van dertig teams die eruit lagen. Daar werd dus Apoel Nicosia uitgehaald.

Naast Feyenoord waren er meer grote clubs die hoopten lucky loser te zijn, zoals Spartak Moskou, Saint Etienne, VfB Stuttgart en Udinese.