nieuws

WK-goud voor Skadi-roeisters Head en Sigmond

sigmond_head
sigmond_head
ROTTERDAM - Maaike Head en Rianne Sigmond hebben tijdens het WK Roeien in het Chinese Chungju goud gepakt. De twee roeisters van het Rotterdamse Skadi waren samen met Mirte Kraaijkamp en Marie-Anne Frenken de snelsten in de lichte dubbelvier.
De ploeg van bondscoach Josy Verdonkschot zegevierde op dit niet-olympische nummer met overmacht. Oranje eindigde in een tijd van 6.49,80, gevolgd door de Amerikaanse ploeg (6.54,22) en het Italiaanse team (6.57,06).
Het Nederlandse succes in de lichte dubbelvier had zich maandag in de voorronde al min of meer aangekondigd. Het kwartet van Verdonkschot won de serie met grote voorsprong. Voor het begin van de WK waren de medaillekansen voor Oranje op dit nummer evenwel nog niet helemaal duidelijk.
Bij de wereldbekerfinale vorige maand in Luzern eindigde de ploeg nog teleurstellend op de 12e plaats. De ervaren Head zat toen nog niet in het team. De 29-jarige routinier nam in Chungju de plaats in van Nienke van Hoogenhuijze, die bij de WK als reserve fungeerde.
Van Skadi doen er in totaal zes leden mee in China. Vijf van hen staan ook in de A-finale, voor de medailles.