nieuws

Dijkversterking Oude Maas begonnen

ROTTERDAM - Het Waterschap Hollandse Delta versterkt op dit moment een dijk aan de wal van de Oude Maas bij Hoogvliet. Het gaat om een spoedklus, want op twee plekken bij Hoogvliet en Spijkenisse dreigt de dijk te verzakken. 20.000 ton stenen moet ervoor zorgen dat we onze voeten droog houden.
Waterschap Hollandse Delta gaat de komende weken steenbestorting aanbrengen. Dat gebeurt met een kraan vanaf een groot schip. Hiermee wordt voorkomen dat de oevers onder water verder uitslijten. Deze werkzaamheden stonden eigenlijk pas later gepland, maar bij een extra onderzoek bleek de spoed om de dijk te versterken toch groter dan gedacht.

Spui en Grevelingen

Naast de delen bij de Oude Maas is dit zelfde probleem ook geconstateerd op twee plekken langs het Spui. Hier wordt in september begonnen met het versterken van de dijk. Langs het Haringvliet bij Middelharnis en op de Grevelingen bij Ouddorp is het risico ook aanwezig, maar kleiner. Het is daarom niet nodig om daar direct maatregelen te nemen.
Het storten van de stenen bij Spijkenisse en Hoogvliet duurt nog zeker drie weken. Het dichten van alle gaten gaat nog wel een aantal maanden duren.