nieuws

FC Dordrecht blijft koploper na eenvoudige zege

ROTTERDAM - FC Dordrecht blijft de trotse koploper van de Jupiler League na een eenvoudige 2-0 overwinning op Jong PSV. Voor de ploeg van trainer Harry van den Ham waren Andreas Luckermans en Erixon Danso trefzeker. De Schapenkoppen hebben door de zege dertien punten uit vijf duels.
In de eerste helft was FC Dordrecht de bovenliggende partij. De bezoekers kwamen geen moment gevaarlijk voor het doel van doelman Warner Hahn, terwijl de Dordtenaren zochten naar het gaatje in de Eindhovense defensie. Luckermans twijfelde na een kleine twintig minuten niet en zorgde met een afstandsknal voor 1-0. FC Dordrecht bleef veel beter, maar Danso en Yoëll van Nieff weigerden de score te verdubbelen.
Na rust veranderde er niets aan spelbeeld. Jong PSV moest na een klein uur spelen zelfs met tien man verder, toen Thomas Horsten een fout probeerde te herstellen door Van Nieff onderuit te werken in het strafschopgebied. De verdediger kreeg een rode kaart en de thuisploeg een strafschop. Dat buitenkansje vanaf elf meter werd door Paul Gladon echter niet benut. Kort na die misser viel de 2-0 alsnog. Danso zorgde voor vreugde aan de Krommedijk.
FC Dordrecht vond het na die treffer wel best en speelde het duel zonder problemen uit. De ploeg van Van den Ham blijft knap koploper in de eerste divisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl