nieuws

Excelsior verliest nipt bij FC Emmen

ROTTERDAM - Excelsior wacht nog steeds op de eerste overwinning van dit seizoen. De ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson ging na een matige wedstrijd bij FC Emmen nipt met 1-0 onderuit. De Rotterdammers blijven door de nederlaag steken op drie punten uit vijf duels.
Excelsior startte slap aan het duel in Emmen en kreeg de rekening halverwege de eerste helft gepresenteerd. Uitgerekend Roland Bergkamp, voormalig speler van de Kralingers, kopte de openingstreffer achter doelman Jordy Deckers: 1-0. Na die zeperd kwam de Rotterdamse formatie iets beter in de wedstrijd. Jordan Botaka kreeg twee kansen, maar vooral Lars Veldwijk was dichtbij de gelijkmaker. De spits raakte de paal.
In de tweede helft kwam Excelsior goed weg toen Elson Almeida een enorme kans om zeep hielp. Pas in de slotfase werd de ploeg van Tomasson eindelijk gevaarlijk, maar de dit seizoen zo trefzekere Lars Hutten mikte naast het vijandelijke doel. Doelman Peter van der Vlag had even later een antwoord op een pegel van Botaka. Excelsior perste er nog een slotoffensief uit, maar het op de counter loerende FC Emmen was nog het dichtst bij een doelpunt.
Excelsior is door het verlies gezakt naar de voorlaatste positie van de eerste divisie. Het heeft al sinds 15 mei 2011 geen uitwedstrijd meer gewonnen.