nieuws

Maes de beste tijdens World Ports Classic

ROTTERDAM - Wielrenner Nikolas Maes heeft de World Ports Classic gewonnen. De Belg van Omega Pharma - Quick Step eindigde zaterdag in de etappe van Rotterdam naar Antwerpen als derde, maar dat was vanwege de bonificatieseconden aan de streep voldoende om het algemeen klassement te winnen. Maarten Tjallingii van Belkin won de tweede etappe.
Frederique Robert kwam als tweede over de streep in de Belgische stad. Tjallingii ontsnapte zaterdagmiddag uit een uitgedunt peloton en kwam vervolgens solo over de finish. Jelle Wallays, de winnaar van de eerste etappe, wist zijn topklassering in het algemeen klassement niet vast te houden. De Belg zag Jonathan Caldwell als tweede eindigen met twee seconden achterstand op winnaar Maes. Nederlander Reinier Honig kwam ook twee tellen tekort om zich tot winnaar van de World Ports Classic te kronen.
Zo speelden de gevestigde topsprinters geen rol in de ritten tussen Rotterdam en Antwerpen. André Greipel, Alessandro Petacchi en Mark Renshaw; geen van allen behaalden ze een topklassering in het algemeen klassement. Nikolas Maes deed dat dus wel. De Belg volgt zijn landgenoot Tom Boonen op als winnaar van de tweedaagse koers.