nieuws

Nieuwe manier van betalen op Zuid

zuiderling
zuiderling
ROTTERDAM - Rotterdam-Zuid kent vanaf dinsdag een nieuw betalingssysteem. Met de ruilmunt de Zuiderling kunnen bewoners diensten van elkaar kopen. Het is een manier om onderling contact te bevorderen en talent van bewoners te stimuleren.
Je kunt via een sms Zuiderlingen kopen, maar je kan ze ook verdienen door diensten aan te bieden. Een munt is een half uur werk waard. Met de munten betaal je dus de werkzaamheden die iemand verricht. Je kan er geen producten mee kopen.
"Zo zei iemand dat tijdens een bijenkomst dat zijn zoon wel graag pianoles wilde hebben, maar dat niet kon betalen. Een andere aanwezige zei toen dat hij al 30 jaar piano speelde en het die jongen wel wilde leren. Daar verdient hij straks twee Zuiderlingen per week mee. En die kan hij weer voor iets anders gebruiken", vertelt Luc Manders, een van de initiatiefnemers.
De Zuiderling wordt dinsdag tijdens het 2Start-Event in Ahoy geïntroduceerd. Daar is ook PvdA-wethouder van sociale zaken Marco Florijn bij. De gemeente steunt het programma. Florijn is vooral enthousiast omdat mensen hulp krijgen en weer actief worden in de samenleving.
De Zuiderling was een van de initiatieven die voor het Stadsinitiatef Rotterdam was geselecteerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl