nieuws

Capelle en Excelsior Maassluis winnen ook tweede duel

ROTTERDAM - Capelle en Excelsior Maassluis blijven zonder puntverlies in de topklasse. Beide ploegen wisten zaterdagmiddag opnieuw te winnen. Capelle had het lastig tegen Ter Leede, maar zegevierde wel met 1-0. Excelsior Maassluis versloeg Katwijk met 1-2.
Met zes punten uit twee duels is het debuut van de Maassluizers zeer succesvol te noemen. Tegen Katwijk waren Vincent van den Berg en Niels Redert trefzeker. Redert benutte een strafschop. Bij Capelle kroonde Peter de Lange zich tot matchwinnaar. Door de treffer van de aanvaller staat Capelle nu derde in de topklasse. Volgende week spelen Excelsior Maassluis en Capelle tegen elkaar.
Barendrecht blijft ook na zaterdag puntloos. De ploeg van trainer Jack van den Berg kwam nog wel op voorsprong tegen Kozakken Boys, maar verloor uiteindelijk in de laatste seconde met 4-3. Christiaan Opschoor liet tweemaal het net bollen. Matthew Morais nam de andere treffer voor zijn rekening. Danny Buijs was belangrijk voor Kozakken Boys met twee doelpunten. Barendrecht speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man na een rode kaart van Julian van Houselt.
Andere uitslagen in de topklasse: GVVV - Hardenberg 1-1, Excelsior '31 - Noordwijk 7-2, Lisse - Rijnsburgse Boys 1-1, Spakenburg - Scheveningen 2-3, ONS Boso Sneek - IJsselmeervogels 2-1.
Districtsbeker
XerxesDZB bekert verder na een 2-2 gelijkspel tegen Spijkenisse. Door twee eerdere zeges hebben de Rotterdammers zeven punten, wat genoeg is voor de eerste plaats in de poule. Ook Smitshoek is door in de beker. De Barendrechters wonnen met 4-5 van Zuidland en verloren zodoende geen punt. Heerjansdam gaat ook een ronde verder. FC 's-Gravenzande werd met 1-3 verslagen door de groepswinnaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl