nieuws

Feyenoord eenvoudig langs Roda JC

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de tweede overwinning van het seizoen te pakken. De Rotterdammers wonnen in De Kuip met ruime cijfers van Roda JC: 4-0. Ruud Vormer, Graziano Pellè, Miquel Nelom en John Goossens namen de doelpunten voor hun rekening. Door de zege stijgt Feyenoord naar de twaalfde plaats van de eredivisie.
Ronald Koeman gaf Joris Mathijsen centraal achterin de voorkeur boven Bruno Martins Indi. De verdediger maakte donderdag tijdens de Europese wedstrijd tegen Kuban Krasnodar (1-2) een zwakke indruk. Op het middenveld ontbrak Jordy Clasie vanwege een hamstringblessure en in zijn plaats speelde Ruud Vormer. De oud-speler van Roda JC benutte vlak voor rust een strafschop nadat Samuel Armenteros werd gevloerd door Kees Luijckx.
In de eerste helft zat er nauwelijks lijn in het spel van Feyenoord. De ploeg van trainer Ronald Koeman moest het vooral hebben van hard werken. Dat bleek genoeg om Roda JC, dat nauwelijks gevaarlijk kon worden, op de knieën te krijgen. Hoogtepunt van de wedstrijd was de prachtige knal in de kruising van Graziano Pellè. De Italiaanse spits zorgde vlak voor rust vanaf de rand van het strafschopgebied voor de 2-0.
Feyenoord miste de creativiteit om de defensie van Roda JC uit elkaar te spelen. Door doelpunten van Miquel Nelom en invaller John Goossens liep Feyenoord na rust uit naar een ruime zege op de bezoekers uit Kerkrade, die de wedstrijd met tien man beëindigden na een rode kaart voor oud-Spartaan en voormalig Feyenoord-jeugdspeler Henk Dijkhuizen.
De Stadionclub is na vijf wedstrijden in het bezit van zes punten. De achterstand op koploper PEC Zwolle bedraagt zeven punten. Rivaal Ajax wist slechts twee punten meer dan Feyenoord te verzamelen.

Scoreverloop

1-0 31' Vormer (p)
2-0 44' Pellè
3-0 68' Nelom
4-0 85' Goossens

Bijzonderheden

82' Rood voor Dijkhuizen

Opstelling Feyenoord

Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Nelom; Vormer, Immers (85' Te Vrede), Vilhena (74' Goossens); Schaken, Pellè en Armenteros (69' Manu).

Opstelling Roda JC

Kurto, Dijkhuizen, Luickx, Biemans, Van Peppen (78' Hupperts); Höcher, Bonevacia, Donald, Pluim (46' Demouge), Fledderus; Németh (64' Sutchuin).