nieuws

Danso opnieuw beslissend voor FC Dordrecht

ROTTERDAM - FC Dordrecht blijft ook na zes speelronden de trotse koploper van de eerste divisie. De ploeg van trainer Harry van den Ham won in blessuretijd met 1-2 bij De Graafschap. Erixon Danso was niet voor het eerst dit seizoen beslissend voor de Schapenkopen door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.
De Dordtenaren waren voor rust voetballend de betere ploeg. Toch kreeg de thuisploeg de eerste kansen. Piotr Parzyszek maaide vlak voor het doel volledig over de bal heen. FC Dordrecht had moeite om het doel van De Graafschap te vinden en mocht zelf blij zijn dat een schot van Jerry van Ewijk maar net over zeilde. Danso was de meest dreigende speler van FC Dordrecht, maar ook hij kon het verschil nog niet maken.
Vlak na rust kwam De Graafschap op voorsprong. Van Ewijk knalde de bal in de kruising. De gasten leken heel even aangeslagen, maar het herstel volgde snel. Giovanni Korte pegelde tegen de lat, waarna de attente Danso in de rebound binnenkopte: 1-1.
De fase daarna was een stuk rommeliger, maar beide ploegen gingen vol voor de winst. In de spannende slotfase was Van Ewijk dichtbij voor De Graafschap en Danso wederom voor FC Dordrecht. Nathan Kabasele kreeg vervolgens een enorme kans om De Graafschap aan de winst te helpen, hij faalde. Dat deed Danso niet aan de andere kant. In blessuretijd schonk hij zijn ploeg met alweer zijn zesde competitietreffer de winst: 1-2.
FC Dordrecht heeft zestien punten uit zes duels. Drie meer dan de naaste concurrenten VVV-Venlo, Telstar en Eindhoven. De Dordtenaren hebben uitzicht op de eerste periodetitel.