nieuws

Eerst Lullen, dán Poetsen: Richard Verdonk

ROTTERDAM - Iedere maandag komt in de studio van het ochtendprogramma 'wakker@rijnmond.nl' iemand langs die hard op zoek is naar werk. In de rubriek 'Eerst lullen, dán poetsen' mag deze werkloze zich presenteren in de hoop via de ether aan een baan te komen.

Richard Verdonk is 58 jaar en woont vooralsnog in Hoek van Holland. Hij gaat binnenkort verhuizen naar Sliedrecht, omdat hij de hypotheek van zijn huis in Hoek van Holland niet meer kan betalen sinds hij werkloos is geraakt. Richard hoopt in Sliedrecht een goedkoper huis én werk te vinden.

Drukwereld
Richard is bijna 40 jaar drukker geweest. 'Maar daar vallen nu de harde klappen. Er is steeds minder werk in de drukwereld." Het liefst zou hij in deze branche weer aan de slag gaan, maar dat is zeer moeilijk.

Conciërge

Verdonk is inmiddels drie maanden werkloos. Op brieven die hij stuurt krijgt hij 'geeneens een reactie'. Hij is zich bewust van zijn minder aantrekkelijke leeftijd (op werkgebied) en zou graag als magazijnmedewerker of conciërge willen werken. Wat hij absoluut niet wil is werken in de tuinbouw of in de schoonmaak.

Reageer

Heb je tips of misschien wel werk voor Richard, mail dan wakker@rijnmond.nl of bel 010 436 44 36 dan neemt het programma contact met je op.

Zelf meedoen

Zelf meedoen
Wil je ook meedoen met 'Eerst lullen, dán poetsen', mail dan wakker@rijnmond.nl. We proberen je te helpen met een baan te vinden via ons luisterbestand op Radio Rijnmond.
Wakker@rijnmond.nl kan natuurlijk niet beloven dat er ook daadwerkelijk een baan uit de on-air sollicitatie rolt, maar niet geschoten is altijd mis en alle kleine beetjes helpen.